Korfgraaf 3
4174GL
HELLOUW
tel. 0418-581531

HELLOUW • Herovina heeft een nuttige 0-2 overwinning geboekt op buurman ASH. Vlak voor rust scoorde Herovina twee keer. Wilfred van Maaren en Martijn Hobo waren de doelpuntenmakers.

ASH had in de eerste helft een aantal kansen om de score te openen. Een inzet van Danny Bijl werd op een schitterende wijze gepareerd door Herovina-keeper Rick Verploegh. Ook Jan Donker was dichtbij de openingstreffer namens de thuisclub, maar zijn schot ging over.

Wilfred van Maaren belangrijk
Aan de andere kant was het wel raak. Nadat Jesse van Vliet eerst op de lat had gekopt, scoorde Wilfred van Maaren vijf minuten voor rust 0-1. Dezelfde Van Maaren gaf de assist bij de 0-2 een minuut later. Zijn voorzet werd tergend langzaam binnengewerkt door Martijn Hobo.

In de tweede helft had Herovina de wedstrijd onder controle. Kevin Steenbruggen schoot nog tegen de paal, en een schot van ASH belandde op de lat.

Goed uitgespeeld
Herovina-trainer Marcel de Groot was blij met de eerste drie punten dit jaar. “Het is lekker dat we na het gelijkspel tegen GVV en het verlies van vorige week van BZC’14 weer de punten pakken tegen onze buren. Na de 0-2 voorsprong hebben we de wedstrijd stilgelegd.”

Remy Schouwenaar, trainer van ASH, was het daarmee eens. “De eerste helft hadden we drie grote kansen om de score te openen. Vlak voor rust schoot Herovina er twee in. Na rust speelde Herovina het geroutineerd uit en gaven ze niets meer weg.”