Groot-Ammers kampioen na moeilijke middag in Hellouw - ASH

Groot-Ammers kampioen na moeilijke middag in Hellouw

ASH 1

2 - 3

Groot-Ammers 1

Marijn Hak (schot)
Danny Bijl (schot)

Competitie

4e klasse E

Datum

27 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

J.M. van Akooy

Accommodatie

Sportpark A.S.H.
Korfgraaf 3
4174GL
HELLOUW
tel. 0418-581531

Samenvatting: https://youtu.be/JwQ_WLnYJr8

HELLOUW • Groot-Ammers is zaterdag op bezoek bij ASH kampioen geworden. Het werd een waar voetbalspektakel aan de Korfgraaf in Hellouw. De wedstrijd tussen gastheer ASH en Groot-Ammers werd aangekondigd als dé ontknoping en dat werd het.

De bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind. Nipt en vraag niet hoe. De 2-3 zege was net genoeg om naaste belager Unitas een puntje voor te blijven in de eindrangschikking. De thuisploeg kwam op haar beurt een paar puntjes te kort om deel te mogen nemen aan de nacompetitie.

Alles gegeven 
“In de rust, toen we kansloos met 1-3 op achterstand stonden, heb ik mijn team eerst even tien seconden laten bijkomen. Ik heb ze gevraagd om dit mooie seizoen en de prima tweede seizoenshelft niet als een nachtkaars te laten uitgaan. Ze hebben goed geluisterd”, genoot een zichtbaar trotse ASH-trainer Gilberto Smit na afloop.

Want in de tweede helft na de snelle aansluittreffer van Danny Bijl, had op het uur diezelfde speler de 3-3 op de schoen. Een onterecht gegeven strafschop wist de ervaren aanvoerder niet te benutten. Bijl trapte de bal huizenhoog over.

“We begonnen slecht, maar hebben uiteindelijk onze huid toch duur kunnen verkopen. Jammer dat we ons na een super tweede seizoenshelft niet weten te plaatsen voor de nacompetitie. Extra zuur voor mij, want die strafschop moet er natuurlijk gewoon in. Als aanvoerder heb ik mijn verantwoording genomen, dat moest ik doen. Zonde, want als die 3-3 er wel in had gegaan…. Maar eigenlijk hebben we het een aantal weken geleden tegen Rhelico al verkloot.”

Zenuwachtig
Dat deed dus Groot-Ammers ook bijna. De zenuwachtige pupillen, aangemoedigd door opnieuw fanatieke supporters, begonnen voortvarend. De laatste vuurdampen waren nog niet opgetrokken of Chiel Sluijs zette Ammers na twee minuten al op een lekkere voorsprong. Op het kwartier zat de koploper, geholpen door de thuisploeg, op rozen. Een hoge voorzet bereikte niet de vrijstaande aanvallers, maar wel Peter van Herk. De ongelukkige rechtsback kopte de bal achter zijn doelman Arjan Klip; 0-2. En Groot-Ammers speelde een gewonnen wedstrijd.

Het tempo zakte iets en dat gaf ASH de gelegenheid om iets bij te komen van de schrik. Met succes, want op het halfuur kopte Marijn Hak een ietwat gemakkelijk gegeven vrije bal achter Nick Schrijvers. Aanvoerder Stan Folst antwoordde direct en profiteerde van een grabbelende Klip. De marge was na de 1-3 weer teruggebracht tot twee doelpunten en had eigenlijk nog voor de thee veel hoger moeten zijn. Na een charge op Sem van de Grijn had een strafschop niet misstaan, maar leidsman Van Akooy weigerde de wedstrijd in het slot te gooien. Kort voor rust deed Luuk Kuylenburg dat ook niet.

Wonderthee
De thee in de Hellouwe kleedkamer deed wonderen. Bijl scoorde de 2-3 en had dus de 3-3 moeten maken. Groot-Ammers ging steeds meer achteruit lopen. Eerst wisselde trainer Van Schaik nog aanvallend door de lichtgeblesseerde topscorer Rick Eijkelenboom in te brengen, maar toen dat te weinig soelaas bracht werd plan C ten uitvoer gebracht.

Met twee stevige verdedigers werd geprobeerd de minieme voorsprong vast te houden. Groot-Ammers leek het onheil over zichzelf heen te roepen. Maar de schade bleef uit, ondanks de bijna niet meer te dragen spanning bij de meegereisde supporters en bij de spelers in en de staf voor de dug-out. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Groot-Ammers is na een jaar weer terug in de derde klasse.

Onder controle
“We hadden heel de wedstrijd vandaag wel onder controle, maar door twee dode spelmomenten en slecht verdedigen brachten we onszelf in de problemen. Halverwege hadden we het verschil al moeten maken. Met een beetje geluk, zo eerlijk moet ik wel zijn, trokken we de zege over de streep. Een terechte titel. We startten heel goed en wonnen overtuigend de eerste periodetitel. Daarna ging het wat minder met twee nederlagen en een vervelend gelijkspel thuis tegen GVV. Als we die hadden gewonnen, begin je vandaag heel anders. Maar de missie is geslaagd”, genoot aanvoerder Stan Folst, met de schaal en een bos bloemen in de hand.

Terechte kampioen 
Op een afstandje knikte de jonge uitblinker Jesse Noorlandt, onomstreden de revelatie van het seizoen. “Het was trouwens geen strafschop hoor. In de wedstrijd zei mijn tegenstander dat hij zelf in de grond trapte. Klopt ook, want ik raakte hem niet. Ik schrok wel, want die 3-3 konden we op dat moment niet echt hebben. Iedereen roept wel dat Unitas de betere ploeg is, maar ik vind ons kampioenschap zwaar terecht.”

Een trotse trainer Bertus van Schaik bevestigde maar al te graag de visie van zijn verdediger. “Zo’n kampioenswedstrijd is altijd spannend. Onnodig, maar alles zat er wel in. Ik ben ontzettend trots op deze jonge groep. Ze hebben de nodige stappen gemaakt en daar gaan we in de derde klasse verder aan werken. Nu eerst een biertje, ik zal niet vroeg thuis zijn vanavond.”

Beleving
Ongetwijfeld met permissie van Geert Ouweneel, hoofd technische commissie op Gelkenes. “Samen met Peter den Engelsman en Michel van der Weij heb ik acht jaar geleden een beleidsplan geschreven. En dit is het resultaat. We zijn supertevreden. Het allerbelangrijkste is dat de club weer leeft. Geweldig, die beleving bij spelers en vooral bij onze supporters.”

“Fijn dat iedereen zich bij Ammers thuis voelt. Met eigen en vooral jonge spelers voetballen is prachtig. Mooi dat we een aantal spelers uit de JO19 vervroegd hebben door kunnen schuiven. Jesse Noorlandt is daarvan het mooiste voorbeeld, maar natuurlijk ook Sem van der Grijn, Nick Schrijvers en Sven Woudenburg. Allemaal onder het motto: Je krijgt bij ons alles, maar wel met je eigen geld.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!