Korfgraaf 3
4174GL
HELLOUW
tel. 0418-581531

HELLOUW • ASH won de Waalderby tegen Herovina met 2-0. Herovina blijft koploper omdat concurrent Groot-Ammers niet speelde. Unitas staat nu op gelijke hoogte maar heeft een minder doelsaldo.

Herovina-trainer Marcel de Groot was teleurgesteld. “Ik weet niet hoe het komt, maar we speelden heel tam. Het zat er vandaag niet in. ASH heeft terecht gewonnen.

Kelderklasse-niveau
De enige ploeg die voor de overwinning in aanmerking kwam was ASH, maar de wedstrijd was van kelderklasse-niveau. De scheidsrechter floot warrig en het was hotsenknotsbegonia-voetbal wat de spelers lieten zien. Misschien stonden ze onder hoogspanning, maar de wedstijd kwam maar niet op gang door de vele overtredingen. Herovina kreeg geen echte kansen, ASH was vooral gevaarlijk via de snelle flankspelers Sjoerd de Schepper en Thijmen Noordam. Daar kwamen ook de doelpunten vandaan.

Nadat eerst Marijn Hak tegen de paal had geschoten kopte Jan Donker in de 41ste minuut een voorzet van Thijmen Noordam binnen. Vijf minuten later was het 2-0 toen aan de rechterkant De Schepper goed doorkwam en diens voorzet door Arnoud van Arendonk beheerst in het doel werd geschoten.

Na rust ging Herovina met de moed der wanhoop op zoek naar een doelpunt, maar tot echte kansen leidde dat niet. Herovina moest met tien man verder toen Marthijn Hobo zijn tweede gele kaart kreeg. ASH was nog een aantal keren gevaarlijk via de behendige Thijmen Noordam maar gescoord werd er niet meer.

Dolgelukkig
ASH trainer Gilberto Smit was dolgelukkig met deze overwinning. “Ik denk dat we op basis van de eerste helft terecht hebben gewonnen. De tweede helft was het geen wedstrijd meer, want dan komen er andere dingen bij kijken. Ik ben erg tevreden met deze overwinning. Na Peursum winnen we van titelkandidaat Herovina. Dat hadden we van tevoren niet durven hopen. We hadden tegen Beesd en Rhelico punten laten liggen. Nu winnen we twee keer achter elkaar van ploegen die boven ons staan.”