Randweg 3
4191NN
GELDERMALSEN
tel. 0345-573171

GELDERMALSEN • ASH nam de drie punten mee naar Hellouw. Op een knollentuin werd GVV met 4-0 verslagen. Danny Bijl was de grote man bij ASH en scoorde een heuse hattrick.

De trainer van GVV Freek Wittenrood had weer een elftal bij elkaar gesprokkeld. Wittenrood moet roeien met de riemen die hij heeft. “Ik heb een aantal blessuregevallen en spelers die afgelopen week niet hebben getraind. Bovendien mis ik mijn keeper. Ik ben blij dat ik de doelman van het derde hebben kunnen regelen.”

Martijn de Lang keepte een puike wedstrijd, maar uiteindelijk kon ook HIJ niet voorkomen dat ASH met ruime cijfers won.

Snelle voorsprong
ASH kwam al vroeg op voorsprong toen Arnoud van Arendonk een voorzet van Tijmen Noordam binnen kopte. Twee minuten later stond de 0-2 op het scorebord. Een voorzet van Sjoerd de Schepper werd door Noordam voor de voeten van Danny Bijl gekopt, die de bal onberispelijk in het doel schoot.

ASH kreeg in de eerste helft nog enkele grote kansen. Tijmen Noordam was twee keer via een vrije trap dichtbij een doelpunt. De eerste keer schoot hij net naast en de tweede keer op de lat. Marijn Hak had de 3-0 op de schoen, maar zijn schot werd door Adrie Blom van de lijn gehaald. Het enige wapenfeit in de eerste helft van GVV was een kopballetje van Calis Cornelissen.

Brutaler
Na rust hetzelfde spelbeeld. ASH had de bal en GVV hield tegen. Toch werd de thuisploeg iets brutaler. Zo werd een vrije trap van Cornelissen goed gepareerd door de Hellouwse keeper Tjeerd van de Heuvel. Maar in de 70e minuut kopte Bijl een vrije trap van Hidde van Wageningen in de touwen. Een minuut later was het 4-0. Een schot van Martijn Hak werd niet goed gepareerd door De Lang en Bijl was er als kippen bij om in de rebound zijn derde doelpunt te scoren.

Hierna had GVV legio kansen om de eretreffer te scoren. Adrie Blom schoot op de lat. Danny van Doesburg, Jarno Kardol en Wilfred Mulder waren ongelukkig in de afwerking.

Goed voetbal niet mogelijk
ASH-trainer Gilberto Smit kon niet veel positiefs over het voetbal zeggen. “Het was niet best. Goed voetballen op dit veld was niet mogelijk. De bal stuiterde alle kanten op. Het was al snel beslist en uiteindelijk scoren we in de 70e minuut twee keer. Ik ben blij dat iedereen heel is gebleven. Volgende week moet iedereen fit zijn voor de wedstrijd tegen Asperen.”