HELLOUW
tel. 0418-581531

Het is zaterdagmorgen en we mogen weer! Het regent buiten als we naar het voetbalveld gaan. In de kantine praten we wat bij en wordt er aan het grote rad gedraaid (dat is erg populair namelijk) terwijl onze ouders een bakkie doen. Onze toptrainers zijn het veld aan het uitzetten en daarna drijfnat binnenkomen. Alles staat klaar voor de subtopper en streekderby ASH-WNC. WNC is net zoals wij ongeslagen, echter zal daar snel een einde aankomen…

Zoals gewoonlijk was iedereen aanwezig, echter was er één wat later in verband met het ‘Herwijnens kwartiertje’. Hij begon dus als reserve. De trainers zijn onverbiddelijk wat dat betreft.

Ook deze wedstrijd stond weer eens, zoals wel vaker thuis, onder de strenge, maar rechtvaardige leiding van Daniel.

De eerste tien minuten van de wedstrijd, tot aan het eerste rustmoment, bleef het 0-0. We waren duidelijk aan elkaar gewaagd.

Wat er gezegd is tijdens het rustmoment konden we niet horen, maar het had wel effect. Sam opent de wedstijd met de 1-0, waarna hij ook de 2-0 scoort op aangeven van Gijs en de 3-0 ook nog op zijn naam zet. Het doel van WNC ligt onder vuur en Siem scoort de 4-0. Sil torpedeert nog even een speler van WNC, was iets te laat maar geeft wel netjes een hand, zoals dat hoort.

Het is rust, limonade drinken en even uitrusten.

Nadat de rust voorbij is zijn ze nog steeds gretig. Siem opent de tweede helft met de 5-0. Door de bal direct na de aftrap te veroveren en naar het doel te dribbelen scoort hij ook de 6-0. De 7-0 wordt door Milan gescoord en juicht overtuigend.

Na een overtreding op Sil mogen ze een vrije trap nemen, de keeper van WNC staat helaas op de juiste plek en houd de bal tegen.

Echter door het niet zo goed uitverdedigen kan WNC de 7-1 maken.

Na de aftrap maakt Siem er gelijk maar 8-1 van.

De 9-1 is een van de mooiste doelpunten, een prachtige lob van Gijs in de verre hoek.

WNC probeert nog wel te scoren alleen staat onze keepster Ilse in de weg, geen doelpunt. Bij de tweede poging van WNC raakte ze de bal nog aan, echter was deze te ver in de hoek, 9-2.

De 10-2 was ook een prachtig doelpunt. Siem neemt een hoekschop, deze komt bij Bram terecht en drukt van een meter of twaalf genadeloos af, zoals Ronald Koeman dat vroeger deed.

Bram had de smaak te pakken en scoorde uit de kluts de 11-2. Siem zette de eindstand op het bord met de 12-2. Met z’n allen hebben ze hard gewerkt en samen een mooi resultaat neer gezet.