- Koninklijke Erepenning voor Algemene Sportvereniging Hellouw -

14 juni 2022 20:00


Al ruim 75 jaar is de Algemene Sportvereniging Hellouw een actieve vereniging. Locoburgemeester Rutger van Stappershoef reikte aan deze club op vrijdag 10 juni een Koninklijke Erepenning uit.

Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van onze voetbalvereniging in de samenleving. De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan. Een uitreiking is alleen bij het 50-jarige jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. Algemene Sportvereniging Hellouw (ASH) telt ongeveer 350 leden en staat midden in de samenleving. In de jaren ’30 heette deze club ‘Blauwwit’, naar de kleuren in het logo.

Meer dan een vereniging

In 1946 ging voetbalvereniging ASH officieel van start. De faciliteiten waren destijds niet zoals de club dat nu gewend is. De vereniging is niet meer weg te denken in de kleine maar hechte gemeenschap van Hellouw waar de betrokkenheid groot is. De vereniging heeft vijf seniorenteams, waarvan twee damesteam, en acht jeugdteams, waarvan één meisjesteam. ASH is Hellouw, en Hellouw is ASH!

 

Veel vrijwilligers
De inzet van vrijwilligers bij ASH is groot. In de jaren ’60 bouwden de leden zelf een clubgebouw. In de begin jaren ’80 breidden zij het gebouw uit met twee extra kleedkamers, een scheidsrechterruimte, een massagekamer en een bestuurskamer. Ook kwam er een kantine met bar en keuken. In de jaren 2016, 2017 en 2018 is tijdens de zomerstop het pand deels nieuw gebouwd en deels gerenoveerd. Tot op de dag van vandaag kan de vereniging rekenen op veel vrijwilligers. Zij bedienen de bar, maken het clubgebouw schoon, doen onderhoud en geven trainingen.

 

Veel activiteiten

De vereniging organiseert diverse activiteiten. Ook startte een peuter- en kleuterteam en een G-team. Met de trouwe bezoekers van het gezins- en logeerhuis De Dolfijn is een maatschappelijk initiatief opgezet. Dit is een wekelijkse koffieochtend voor iedereen die erbij wil zijn. Samen met andere verenigingen uit Hellouw organiseert de voetbalvereniging activiteiten. De basisschool en de gymvereniging maken regelmatig gebruik van het veld. De jeugd van Hellouw mag altijd een balletje trappen op het trainingsveld.

Rutger van Stappershoef reikte de Erepenning uit aan de bestuursleden van ASH. Op de foto v.l.n.r. Henk van Mourik, Nellie Donker, Rutger van Stappershoef, Tjeerd van den Heuvel en Martine Delfos.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!