Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

- ASH Classic; Hellouw 1 - Drongelse Boys 1 -

15 december 2021 15:00

Vanwege de aanhoudende Corona-maatregelen zijn de archiefkasten opengetrokken op zoek naar wedstrijdverslagen van de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal!

De wedstrijd van deze week staat in het teken van een Seriewedstrijd, gespeeld op het veld van GJS Gorinchem op zaterdag 11 maart 1950 tegen Drongelse Boys. Drongelse Boys is in het hedendaagse amateurvoetbal beter bekend als GDC Genderen Eethen.

Onderstaand wedstrijdverslag geeft een beeldvorming over de omstandigheden en de wedstrijd. Heeft u ook nog oude verslagen, documenten, krantenknipsels of foto's. Loop dan even de bestuurskamer binnen of stuur een mailtje naar [email protected]

Bijzonderheden
De belangstelling van Hellouwse zijde was goed. Er waren zelfs een stuk of 6 enthousiastelingen op de fiets naar Gorinchem gekomen. De belanstelling van Gorinchemse kant was nihil. Drongelen met een stuk of 5.

Weer
Harde en koude wind in de lengteas van het veld.

Tegenstander

Sportief maar onbesuisd. Buiten de lijnen weinig discipline.

Wedstrijd
Van Hellouwse zijde uitstekend. Allen goed. Voor het eerst in de nieuwe gestreepte shirts. Een fris gezicht. Ze stonden er keurig op. De strijd werd geopend met een korte teospraak van de Heer Eikelenboom, Voorzitter van G.J.S.

Wedstrijdverslag
Hellouw won de toss en Joep liet zijn mannen tegen de wind in spelen. Er ontwikkelde zich een sportieve wedstrijd en Hellouw zat fel op de bal. De eerste tijd werd benut om elkaars krachten te verkennen.
Na ongeveer 15 minuten kon het eerste doelpunt voor Hellouw genoteerd worden. Een schot van onze voorhoede kon de keeper niet afdoende verwerken en na een korte scrimmage van J. van Horssen (midvoor) de het doel te vinden, 1-0.
Deze vreugde was echter van korte duur, want na de aftrap van Drongelse Boys werd de bal hard en snel op de rechtsbuiten gespeeld. Daar deze door H. Pippel even vrijgelaten was kon hij de bal snel opbrengen en alleen voor onze doelwachter gekomen zijnde maakte hij geen fout, 1-1.
Drongelse Boys wist deze stand nog geen minuut te behouden, want P. Mus (rechtsbuiten) gaf na de aftrap een goede voorzet waarna Kees de bal oppikte en hem bovenin de rechterhoek joeg, 2-1. Even later deed een buitenspeldoelpunt Hellouwse aanhang nogmaals juichen, maar de goed leidende scheidsrechter keurde de goal zeer terecht af. Maar na 25 minuten was het weer raak. Pep gaf een juweel van een voorzet van rechts, die Jan van Horssen oppikte en zich omdraaiend schoot waarop de Drongelse keeper geen antwoord kon geven, 3-1. De voorhoede bleef goed combineren en belaagde het Drongelse doel geregeld..
Tot de thee kwam er geen verandering meer in de stand.

Na de rust hadden we de wind mee en werd het Drongelse doel onder voortdurende druk gezet. Onze keeper kreeg in die periode nog één bal en die werd door Jaap teruggespeeld. Het spel leed eronder en was natuurlijk niet van zulk hoog gehalte als voor rust. De voorsprong werd nog geleidelijk opgevoerd door Jan van Horssen met een prachtig schot., die een pass van de linkerhalf aldus in een doelpunt omzette, 4-1. En even later was het weer J. van Horssen die een throughpass van Gerrit de Kock op de juiste benutte, 5-1. Wij zagen nog enkele kopballen van Cor Bambacht over de lat flitsen en een kogel van Henk Pippel, die de keeper maar net tot corner kon verwerken. Joep die het in de achterhoede te koud kreeg kwam ook eens voorin kijken. Hij kreeg zowaar alures en dreef de bal over de gehele lengte van het veld op, gaf mooi door aan Dries van Woerkumen de Drongelse keeper wist al dat hij een geslagen man was, 6-1.

Opstelling (ASH) Hellouw: 1-3-4-3
Doelman: Jan van Horssen
Verdediger: J. vd Heuvel, C. Bambacht, J. Bambacht
Middelvelders: J. van Brakel, D. van Woerkom, G. de Kock, Henk Pippel
Aanvallers: P. Mus, Jan van Horssen, C. van Horssen