- Geslaagde ASH Voetbaldagen -

27 oktober 2021 9:15


Eindelijk was de dag aangebroken waar vele kinderen in Hellouw en omstreken naar hadden uitgekeken, de voetbal 2 daagse begon.
Vooraf werd wel duidelijk dat het weer op deze donderdag niet echt meezat, het waaide hard , veel regen en in het land is code geel afgegeven, maar bij ASH was er al vroeg beweging op en rond het veld, om 6.30 uur namelijk begonnen de voorbereidingen voor de eerste dag, onder leiding van Nigel Branderhorst van voetbalschool voetbaldagen Nederland, die deze dagen organiseert bij ASH. Er kwamen pionnen, doeltjes , loopladders en stokken op het veld, en natuurlijk niet te vergeten ballen, ruim op tijd maar wel tot op het bot nat geregend, waren we klaar met klaarzetten van zowel het voetbalcircuit als de tafels en stoelen in de kantine.

Om 8.45 uur druppelde de eerste talenten binnen, niet alleen leden van ASH hadden zich opgegeven, maar ook Herwijnse talenten van Herovina ,  vanuit Haaften had ook een stel leuke spelers opgegeven, zelfs van de geel zwarte WNC brigade uit waardenburg waren er strijders. 
De ochtend begon voor de in totaal 66 kinderen( wat een opkomst voor de eerste keer) met een voorstel rondje van de trainers en het indelen van de groepen.
Nadat iedereen zijn groepje en trainer kende, werd er gang gezet naar het trainingsveld , helaas moesten we het daar houden en kon het vandaag niet op het hoofdveld voor de kantine ivm het opgegeven weer, daar werd gestart met het voetbalcircuit, helaas begon het ook weer wat te spetteren, maar het plezier bij de kids was prachtig om te zien! 
Na een aantal oefeningen te hebben gedaan was het tijd voor een korte break, limonade en fruit stond de menigte te wachten, deze waren klaar gezet door logeerhuis Dolfijn die op deze dagen zorgde voor het eten en drinken , zowel tussendoortjes als lunch, en ze zorgde er daarna weer voor dat de kantine weer spik en span was voor de volgende pauze!
Na de 2e natte ronde circuittraining werd er gezamelijk opgeruimd, en konden ze aanschuiven voor een lunch, nadat iedereen genoeg had, werd er spontaan een mini disco gestart, met "ik moet zuipen" als favoriet, natuurlijk ontbrak de polonaise ook niet. Zo zie je maar dat plezier niet alleen op het veld met elkaar gemaakt werd. 
Het middagprogramma bestond uit een lekker voetbaltoernooi , waarbij er op kleine veldjes gespeeld werd, helaas was ook hier het de spelers en trainers niet gegund om droog te blijven, en is er besloten in de laatste minibreak het programma te stoppen, dat vonden wij van de jeugdcommissie samen met voetbaldagen Nederland heel erg jammer maar we hebben ze beloofd morgen een uur langer door te gaan op de 2e dag, die ook weer vol staat van voetbal en plezier. 

DAG 2.
Voor de jeugdcommissie begon de dag al vroeg, om 6.00 uur stond de koffie klaar, waren de kantine lichten aan, en kwam Nigel binnenwandelen, het opzetten van de voetbal fundag kon beginnen, na een uurtje of 2,5 stond alles klaar, het pannaveld was opgeblazen, ook het stropdasschieten , het voetbaldartbord, en het voetbalparcour stonden er mooi vol met lucht bij, het partijspel, de snelheidsmeter, het voetbalbowlen, stonden ook al klaar in een voorzichtig doorkomend zonnetje, en of het nog niet genoeg was konden alle talenten ook nog hun klasse tonen bij het latje trap en het vangspel. 
De kinderen druppelde binnen en om 9.15 uur werd er een start gemaakt met de voetbal fundag, na een aantal onderdelen kon mn weer even genieten van een stuk fruit en drinken, waarna het 2e gedeelte werd aangevangen. 
Iedereen deed stinkend zijn best om punten te verdienen , terwijl het plezier van de gezichten af te lezen was. 
Na het ochtend gedeelte was er weer tijd voor lunch , ondertussen de spullen van het veld , daarna werd er begonnen met de quiz , waarbij de jongere leeftijd werd geholpen door een ouder iemand. 
Na de quiz ging men lekker weer het veld op voor een partijspel, na een half uur kwamen ze weer binnen voor de afsluiting , doordat er wat kids om 15.00 uur weg moesten. 
In de afsluiting werden er oorkondes en medailles uitgereikt aan iedereen, ook konden ze prijzen winnen voor diverse onderdelen, ook deze werden uitgereikt. 
Tevens werden ook alle vrijwilligers bedankt voor hun hulp , want zonder hun konden wij dit niet. 
Ook werden alle spelers nog bedankt voor hun deelname , en toen dat allemaal klaar was zijn de kinderen die nog wilde verder gegaan met het partijspel , tot om 16.00 uur echt een einde kwam aan de voetbal 2daagse bij ASH. 

EEN LEUKE MEDEDELING : VOLGEND JAAR ORGANISEREN WE HET WEER. 

Wij willen nogmaals iedereen die hun steentje heeft bijgedragen ontzettend bedanken , en natuurlijk ook Nigel met zn voetbalschool bedankt voor de leuke 2 daagse. 
 
Tot volgend jaar,

Met sportieve groet,

De Jeugdcommissie
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!